Hogyan érdemes használt Apple terméket vásárolni?

Előfordult már veled, hogy megjelent az online store-okban egy számodra igazán hasznos alkalmazás, azonban készüléked már nem nyújtott elegendő erőforrást a használatához? Szeretnél lépést tartani a fejlődéssel, de nem gazdaságos évente új készüléket vásárolni? Felmerül a kérdés, hogy vajon szükséges-e mindig új terméket vásárolnunk, vagy megfelelhet nekünk egy megkímélt állapotú használt készülék is.

A legtöbbünk nyilván ódzkodik használt holmit vásárolni, hisz nem ismerhetjük az előéletét, autót is csak ismerőstől szerzünk be, ha egy mód van rá, akkor is csak miután kedves szakértő barátunk a motorháztető alá is bepillantott. Apple termékeknél is nagyon hasonló a helyzet. De vajon ismeretségi körünkben van-e ezekhez a készülékekhez értő szerviztechnikus?

Igen, van.

Szakszerű átvizsgálás vásárlás előtt

Ha szeretnél az adásvétel lebonyolítása előtt meggyőződni a kiválasztott iPhone, iPad vagy Macintosh gép állapotáról, beszéld meg az eladóval, hogy az APPSolute valamelyik üzletében bonyolítsátok le az adásvételt egy rutinszerű átvizsgálást követően. A bevizsgálás során feltárt állapotot szerviztechnikus munkatársunk készséggel osztja meg az eladóval és a leendő vevővel egyaránt. Ha mindent rendben találunk, a szerződést biztonságban megkötheted üzleteinkben, így sok felesleges, kellemetlen helyzettől megkímélheted magad. A bevizsgálás díja egy jelképes összeg, melyért cserébe szervizes támogatásunkat élvezheted.

A legtöbb esetben az eladónak nincs semmilyen takargatnivalója a használt készülékével kapcsolatban, ezért már az is pozitív visszajelzés, ha beleegyezik egy szerviz általi átvizsgálásba, hiszen jó eséllyel ugyanazt fogja a szervizes munkatárs is mondani a készülékről, amiket a hirdetésében ő leírt. Aki viszont rejtett hibás készüléket próbál eladni vagy nem teljesen tiszta a készülékének előélete, az a legtöbb esetben ki szeretne bújni az átvizsgálás alól, ezért érdemes megkérdezni vásárlás előtt az eladót, hogy rendelkezésre bocsájtja-e a készüléket egy 15-30 perces, szakszerű átvizsgálásra.

Mik derülhetnek ki egy átvizsgálás során?

Ha nedvesség ér egy elektronikai berendezést, az a legtöbb esetben károsodik, vagy tönkremegy. Sok esetben részlegesen vagy teljesen üzemképes állapotba hozhatók az ilyen készülékek, de a várató élettartamuk jelentősen lecsökken. Senki sem szeretne olyan készüléket vásárolni, amit korábban vízbe ejtettek, de még éppen működik. Ki tudja meddig… A legtöbb Apple készülékben beázásjelző indikátorokat helyezett el a gyártó, amik pontosan jelzik, ha nedvesség érte a készüléket, nem érdemes ilyen készüléket vásárolni.

Sajnos nagyon sok kontár szerviz van jelen a magyarországi piacon, akik sok hiányosságot hagynak egy-egy javításuk után. Elég egy kijelzőcsere után elfelejtett leszorító-elem, helytelenül visszahelyezett csavar, szerelés közbeni sérülés, máris nem egy jövőbiztos készüléket vásárolnánk meg, ha ez rejtve maradna.

Beszélnünk kell még a rengeteg utángyártott alkatrészről, amiket az olcsóbb szervizek szerelnek a készülékekbe javításaik során. Egy ilyen alkatrészt egy átlagos felhasználó nem biztos, hogy észrevenne, de nagyon fontos odafigyelni rájuk, mert igen silány minőséget képviselnek, pontatlanok és hamar tönkremennek. Egy átvizsgálás során egyből kiderül, ha nem gyári alkatrész van egy készülékbe beépítve.

Ha csak egy találkozási pont kell

Ha nem vizsgáltatnád át a készüléket, akkor is ajánljuk magunkat, hiszen üzleteinkben díjmentesen lehetőséget és helyszínt biztosítunk az adásvétel kulturált lebonyolítására.

Már csak azért is jó, ha nálunk veszed át a készüléket az eladótól, mert sok esetben egyből szükséged lehet egy jó védőtokra, egy karcálló fóliára, vagy más kiegészítőre.

Eladói szemszögből

Ha biztos vagy portékád műszaki megbízhatóságában, nagyon pozitív benyomást tehetsz a leendő vevődben, ha felajánlod Neki, hogy akár egy szervizes átvizsgálásra is rendelkezésre bocsájtod a készüléket.

Hogyan működik?

Ha csak az adásvétel helyeként szeretnétek egyik üzletünket választani, semmi teendőtök nincsen a szokásos egyeztetésen túl. Eljöttök, megkötitek az üzletet, kitöltitek a papírjaitokat (azt sajnos nem tudunk biztosítani) és elköszönünk egymástól.

Ha az átvizsgálás lehetőségével is élnétek, abban az esetben előzetes bejelentkezés szükséges egy nappal korábban a kinézett időpontnál.

Eladnád?

Ebben is a segítségedre sietünk! Készülékedet alaposan átvizsgáljuk, így eleve 1 hónap saját szervizgaranciánkkal tudjuk megkezdeni az árusítást, ami ritkaság a használt készülékek piacán. A bizományos eladási feltételekről kérjük, hogy érdeklődj munkatársunknál!

Mivel nagy forgalommal bíró szerviz vagyunk jelentős visszatérő ügyfélkörrel, nálunk is szívesen vásárolnak használt Apple termékeket Ügyfeleink. Ezek a termékek javarészt korábban tőlünk vásárolt és egy újabb készülék vásárlásakor beszámított készülékek, így az előéletük is ismert számunkra. Vásárlóink tudják, hogy precízen ügyelünk az általunk kínált termékek minőségére, így csak általunk is üzembiztosnak minősített használt termékeket találnak a vitrinekben.

Aktuális kínálatunkat a http://appsolute.hu/hasznalt címen érheted el.

Üzleteink elérhetőségét ezen a linken találod.

Jó vásárlást kívánunk!

Avatar of Andris - Admin

By Andris - Admin

Helló, ez a leírás rólam.